söndag 18 juni 2017

Closet Situation so far!


Nu händer det grejer inne i mitt rum här hemma. Bara på några dagar har väggarna klätts med tapet och ett nytt golv är lagt. Ett golv som jag för övrig är förälskad i, wow vad snyggt det blev! Precis den nyans jag ville ha, med en underbar struktur. Nöjd tjej.

Rummet stod stilla ett bra tag innan målaren hade hunnit hit. Men nu när han har varit här blev det plötsligt lite bråttom med att besluta sig om saker som man då har kunnat skjuta upp lite.
Nu är det äntligen dags att ställa dit en garderob!

//SS Life + Style - "Our Condo Tour"//
Även om jag själv har många idéer på hur jag skulle vilja ha det, söker jag ständigt ny inspiration som kan hjälpa mig lite på traven innan jag tar det slutliga beslutet.
I det förra inlägget jag skrev om att jag hade hittat den enda inspirationen jag behövde för detta rum så gällde det främst för den andra delen av rummet, kontor/skrivbords-delen.
Men det vi är i just nu är den del där jag ska ha mina kläder, alltså garderobs-delen. Denna del är jag fortfarande lite kluven över. Kluven hur jag ska göra för att utnyttja rummet på bästa möjliga sätt. Tro det eller ej så har jag en del kläder och man vill ju självklart få plats med så mycket som möjligt, så att det också ser snyggt ut i rummet.
Det jag vet att jag vill ha, är i alla fall att det ska vara en öppen garderob, alltså inga dörrar utan öppna stommar. Ett problem, eller det är egentligen inget "problem", men något som vi måste ha en lösning på ganska snart är hur jag vill ha det i hörnan av garderoben. Den hörna ni ser i de bilder nedan. Hur ska man lösa detta på det smartaste och framförallt snyggaste sättet? Humm... så i går kväll började vi diskutera och tejpade upp olika alternativ. Jag tror även att vi kom fram till en lösning.


Alltså hallå jag menar, ser ni golvet!
Hur snyggt blev inte detta??? Som sagt, jag är så nöjd med resultatet efter golvläggningen och jag kan reda börja känna hur fantastiskt detta rum kommer att bli. Som med allt annat här hemma får man ta lite i taget och det kommer ta ett tag innan det är helt 100% klart. Men det är jag medveten om, men en garderob är prio ETT, vilket jag är helt okej med kan man säga, vilken dröm. 

Det självklara valet för garderobsstommar brukar väl ofta vara IKEAs PAX serie?
Det kommer det även att bli hemma hos mig, vilket jag ändå tror kan bli hur bra som helst. Jag vet att garderober har en någorlunda hög prislapp för övrigt, men denna serie är i alla fall överkomlig och möjligheten att anpassa konceptet/utseendet efter vad man är ute efter och får plats med är svårslaget.

Med tanke på de olika störningsmoment jag har i detta rum, i form av jobbiga fönster och en elcentral som jag tyvärr inte får in i ritningarna nedan, så är det ungefär något sådant som jag tänker mig att jag ska sätta upp mina garderober. Ritade upp rummet i IKEAs egna PAX planeringsverktyg för att kunna visa både Er och mig själv hur det skulle kunna se ut. Ett väldigt svårt utrymme, men tror ändå att detta skulle kunna funka?
Jag har medvetet skjutit ut den ena garderoben en bit ut från väggen, då det kommer bli den enda smarta lösningen för att utnyttja hela väggen fram till det lilla fönstret utifrån de mått jag har. Kanske inte det snyggaste när man ser det såhär, men jag tror att mycket kommer att "döljas" när man väl hänger in kläderna? Jag hoppas det i alla fall...


Så nu tycker jag att vi tar en sväng till IKEA så får vi se vad vi får med oss därifrån helt enkelt, återkommer till projektet när det är dags att skruva ihop lite garderober! x

SHARE:

Inga kommentarer

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig